Omakotirakentajien WC-ratkaisut

Työministeriön päätös 3.11.1994/977
Roskaamiskielto 19§

Työmaallesi vaatimusten mukainen työmaa-WC

Pientalon rakentamisprosessi kestää runsaasta puolesta vuodesta jopa kahteen vuoteen. Rakentaminen edellyttää tietysti omaa, usein perheenjäsenten, talkooväen ja palkattujen urakoitsijoiden satojen työpäivien läsnäoloa. Kokopäiväinen osallistuminen tuo tiettyjä elämänrytmiin kuuluvia tarpeita, joiden hoitamiseen on kaksi vaihtoehtoa; suoraan luontoon tai asiallisesti käymälää käyttäen.

Työmaalla tulee olla vessan käyttömahdollisuus koko rakennusajan siellä työskenteleville henkilöille.

Työministeriön päätös 3.11.1994/977

Huomioi ympäristölaki

Jätelain roskaamiskiellon (19§) mukaan ympäristöön ei saa jättää roskaa eikä likaa niin, että siitä voi aiheutua haittaa terveydelle, epäsiisteyttä, maiseman rumentumista, viihtyisyyden vähentymistä tai niihin rinnastettavaa muuta vaaraa tai haittaa. Samaa asiaa toistaa laajemmin ympäristölaki, johon jätelaki pohjautuu. Maahan ei saa päästää jätettä eikä muutakaan ainetta siten, että seurauksena on sellainen maaperän laadun huononeminen, josta voi aiheutua vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle.

Ratkaise asia vaivattomasti vuokraamalla Ykkösvessoilta työmaa-WC tarvitsemaksesi ajaksi. Jo muutaman kuukauden vuokrauksella säästät satoja euroja!

Piilokulut kuriin

Lain vaatimusten täyttämisen, työntekijöiden huomioimisen ja naapurisovun säilyttämisen lisäksi teet selviä säästöjä vuokraamalla vessan. Työt sujuvat tehokkaasti, eikä urakka veny luonnollisten tarpeiden takia.

Rakennustyömaa saattaa olla umpimetsässä, jossa ei ole huoltoaseman saniteettitiloja kadun toisella puolella. Rakentamisaika tontin raivauksesta ensimmäisen vesiklosetin käyttöön on useita kuukausia, joten luonnollista tarpeista kertyneet kustannukset voivat nousta suuriksi. Nämä piilokulut on hyvä huomioida ja karsia pois. Työmaa-WC:n myötä kaikilla niin perheellä, talkoolaisilla kuin rakennusmiehillä on käytettävissään asianmukaiset tilat.

Vuokra-WC säästää työvoimakustannuksia. Korvaus voi olla jopa 40 euroa/h, joten rahaa säästyy kuukausittain reilut 300 euroa seuraavan laskelman mukaisesti:

  • Kaksi WC-käyntikertaa päivässä
  • Normaaliaika keskimäärin 4 minuuttia
  • Baarissa/lähistöllä käynti vähintään 15 minuuttia
  • 23 työpäivää kuukaudessa
  • Aikaa säästyy 8,4 tuntia
  • Kuukaudessa säästyy noin 336 euroa

Ajattele siis itseäsi, perhettäsi ja ympäristöäsi:

  • Onko perheellänne varaa maksaa työmiehelle 10 euroa yhdestä WC-käynnistä?
  • Tiedätkö, missä lähipuskassa lapsesi leikkii talon valmistuttua?
  • Annatko naapurin koiran pissiä pihallesi? Entä rakennusmiehesi?
  • Mitä tekisit jopa 2 000 eurolla?

Uutuus remontteihin! Remontoijat, tarjoamme teille hajuttomat Pikkula-WC -palvelutsisätiloihin. Kysy lisää!

Ota yhteyttä ja pyydä kilpailukykyinen tarjous!

Ota-yhteytta_kuva

Yhteystiedot

Yhteystiedot
Ykkösvessat Oy
Puh. 0400 662 020
asiakaspalvelu@ykkosvessat.fi
www.ykkosvessat.fi